Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 10th August 2011, 01:04 PM
Greken Offline
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
linuxfedorafirefox
FC14: Nvidia Quadro FX 1700 troubles with akmod-nvidia

Hi all!

I have setup my own custom image of Fedora 14 and installed the akmod-nvidia drivers using leigh123linux's guide:
http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=204752

With the exception that I used the latest driver that is available today:
  • akmod-nvidia-260.19.36-1.fc14.x86_64
  • xorg-x11-drv-nvidia-260.19.36-1.fc14.x86_64

This image has then successfully being installed on machines having the Nvidia Quadro cards: FX 1500, FX 1800 and FX 3800.

Currently, I have been trying my setup on two different machines with FX 1700 without success. The screen goes black once Fedora has booted. Ctrl + Alt + Fn does not work. The keyboard itself doesn't even responds.
If I uninstall the drivers Fedora boots as it should. I have not seen anyone else on this forum running both FX 1700 and Fedora 14.

By running leigh123linux's required command:
Code:
rpm -qa *\nvidia\*  *\kernel\*|sort;uname -r;lsmod |grep -e nvidia -e nouveau;
I get this result:
Code:
abrt-addon-kerneloops-1.1.18-1.fc14.x86_64
akmod-nvidia-260.19.36-1.fc14.x86_64
kernel-2.6.35.13-91.fc14.x86_64
kernel-2.6.35.13-92.fc14.x86_64
kernel-2.6.35.6-45.fc14.x86_64
kernel-devel-2.6.35.13-91.fc14.x86_64
kernel-devel-2.6.35.13-92.fc14.x86_64
kernel-headers-2.6.35.13-92.fc14.x86_64
kmod-nvidia-2.6.35.13-92.fc14.x86_64-260.19.36-1.fc14.x86_64
nvidia-settings-1.0-9.fc14.x86_64
nvidia-xconfig-1.0-7.fc14.x86_64
xorg-x11-drv-nvidia-260.19.36-1.fc14.x86_64
xorg-x11-drv-nvidia-libs-260.19.36-1.fc14.x86_64
2.6.35.13-92.fc14.x86_64
nvidia              10270686  12 
i2c_core               27212  1 nvidia
I also tried to delete /etc/X11/xorg.conf and recreated it using:
Code:
nvidia-xconfig
But it hasn't helped me either. I have attached both Xorg.0.log and xorg.conf to this post. The log does not contain anything suspicious.

I'm running out of ideas..

Anyone else using FX 1700 with Fedora 14?

EDIT:
Now that I compare the Xorg.0.log file with my machine it looks like it stops right before it's trying to detect what card the machine has.
Attached Files
File Type: log Xorg.0.log (6.5 KB, 117 views)
File Type: conf xorg.conf (1.4 KB, 106 views)

Last edited by Greken; 10th August 2011 at 01:43 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11th August 2011, 02:24 PM
Greken Offline
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
linuxfedorafirefox
Re: FC14: Nvidia Quadro FX 1700 troubles with akmod-nvidia

To give you guys some updates:
Just tried to uninstall all drivers and install the latest testing drivers. I used the followings:
  • akmod-nvidia-275.09.07-1.fc14.ccrma.2.x86_64.rpm
  • xorg-x11-drv-nvidia-275.09.07-1.fc14.ccrma.x86_64.rpm
  • nvidia-settings-1.0-11.fc14.x86_64.rpm
  • nvidia-xconfig-1.0-9.fc14.x86_64.rpm
  • xorg-x11-drv-nvidia-libs-275.09.07-1.fc14.ccrma.x86_64.rpm

However it did not help me. The only difference is that it doesn't hang at the same place in the Xorg.0.log file:
Code:
[    25.238] (II) LoadModule: "nvidia"
[    25.239] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[    25.239] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[    25.239] 	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    25.239] 	Module class: X.Org Video Driver
[    25.240] (II) NVIDIA dlloader X Driver  275.09.07  Wed Jun  8 14:18:12 PDT 2011
[    25.240] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[    25.240] (++) using VT number 1

[    25.244] (II) Loading sub module "fb"
[    25.244] (II) LoadModule: "fb"
[    25.245] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfb.so
[    25.245] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[    25.245] 	compiled for 1.9.5, module version = 1.0.0
[    25.245] 	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    25.245] (II) Loading sub module "wfb"
[    25.245] (II) LoadModule: "wfb"
[    25.245] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libwfb.so
[    25.246] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
[    25.246] 	compiled for 1.9.5, module version = 1.0.0
[    25.246] 	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    25.246] (II) Loading sub module "ramdac"
[    25.246] (II) LoadModule: "ramdac"
[    25.246] (II) Module "ramdac" already built-in
[    25.246] (==) NVIDIA(0): Depth 24, (==) framebuffer bpp 32
[    25.246] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[    25.246] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[    25.246] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[    25.246] (**) NVIDIA(0): Option "RandRRotation" "on"
[    25.246] (**) NVIDIA(0): Option "Rotate" "CCW"
[    25.246] (**) NVIDIA(0): Using static 90-degree counterclockwise screen rotation.
[    26.038] (EE) NVIDIA(0): Failed to determine chip graphics capabilities
[    26.038] (II) UnloadModule: "nvidia"
[    26.038] (II) UnloadModule: "wfb"
[    26.038] (II) UnloadModule: "fb"
[    26.038] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
[    26.038] 
Fatal server error:
[    26.038] no screens found
[    26.038] 
Please consult the Fedora Project support 
	 at http://wiki.x.org
 for help. 
[    26.038] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
Still fighting to solve this thing..!
Reply With Quote
Reply

Tags
akmod, fedora 14, fx 1700, nvidia, quadro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No support for nVidia Geforce4 (akmod-nvidia-96xx) on Fedora15 ? xenotrax Hardware & Laptops 7 6th June 2011 06:55 PM
FC11 x64 Dell T5400 Dual Nvidia Quadro FX 1700, fails to graphically boot Fluxburn Installation, Upgrades and Live Media 14 24th September 2009 04:52 PM
kmod-nvidia vs akmod-nvidia dth4h Using Fedora 35 4th September 2009 03:02 AM
nvidia driver does not work (akmod-nvidia) zuargo Hardware & Laptops 4 14th June 2009 07:11 AM
are akmod-nvidia and kmod-nvidia exclusive? marko Using Fedora 2 23rd February 2009 02:26 AM


Current GMT-time: 06:14 (Monday, 22-09-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat