Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 6th August 2010, 02:57 AM
m@! Offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 32
linuxchrome
VirtualBox Network Bridge (Windows XP Host)

Hello All,


I'm wondering if anyone can direct me (or tell me) a good way to build a bridge with Fedora and XP (hosted on a VirtualBox). Basically, I am trying to do the opposite of what most of the write-ups are gear towards. Let's assume I don't have an internet connection on Fedora via. eth0 or wlan0, but I do have an internet connection in my VirtualBox. How can I build the bridge so that Fedora will access the internet connection in VB?

TIA,

---------- Post added at 09:57 PM CDT ---------- Previous post was at 05:02 PM CDT ----------

Anyone have any suggestions? Should I add more info?

I'm basically wanting the Guest OS (Virtual Machine) to host the internet connection.

Last edited by m@!; 15th August 2010 at 10:52 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 6th August 2010, 03:01 PM
PatMcLJr Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: earth
Posts: 1,184
linuxfedoramozilla
Re: VirtualBox Network Bridge (Windows XP Host)

dunno
maybe try using two virtual adapters in the VBox one for the bridge to the hardware and one for the local traffic?

Pat Jr.
__________________
x--x--x
http://www.gnu.org/philosophy/free-sw.html
Freedom is never Free.
Pat Jr.
Reply With Quote
  #3  
Old 15th August 2010, 10:51 PM
m@! Offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 32
windows_7chrome
Re: VirtualBox Network Bridge (Windows XP Host)

Any other suggestions? Surely someone out of here or the VirtualBox forums knows the answer!
Reply With Quote
  #4  
Old 15th August 2010, 11:11 PM
PatMcLJr Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: earth
Posts: 1,184
linuxfedoramozilla
Re: VirtualBox Network Bridge (Windows XP Host)

I'll toss one out there for you but I don't think it will work

use your router to block the mac address for your hardware nic but allow the mac for your VBox virtual nic. I am assuming you are running static addresses? Then you st your network on your fedora install to look at your VBox gateway?

Like I said, i don't think it will work.

Good Luck,
Pat Jr.
__________________
x--x--x
http://www.gnu.org/philosophy/free-sw.html
Freedom is never Free.
Pat Jr.
Reply With Quote
Reply

Tags
bridge, host, network, virtualbox, windows

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network Issues on VirtualBox with FC11 host KrzyszP Servers & Networking 2 1st February 2010 07:31 PM
How do I bridge network with host IP AIM Systems Servers & Networking 0 2nd December 2009 09:58 PM
Networking bridge for Virtualbox NLS45 Servers & Networking 16 1st August 2008 01:29 PM
virtualbox bridge+iptables? weeblewobble Servers & Networking 9 28th April 2008 10:38 PM
network bridge setting up bridge-utils brw02005 Servers & Networking 0 28th March 2007 11:08 PM


Current GMT-time: 09:47 (Tuesday, 30-09-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat