Fedora Linux Support Community & Resources Center
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 16th July 2012, 06:48 PM
meshuggah79 Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Sweden
Posts: 1
windows_7chrome
SSH-login stops working after awhile?

Hello,

I have a big problem with my Fedora 15 server.

If I reboot the server.. ssh-login will work for a few days.

After a few days im unable to login to the server using ssh.
The server sets up a tcp-connection but it "hangs" after I have typed my password. Please see debug below!

The other services that are running is just nagios and apache.

The same question has been asked on linuxquestions forum but maybe this forum is more
appropriate since it's Fedora that im using?

My ssh debug-output looks like this (some of it has been cut out):

Quote:
debug3: authmethod_lookup gssapi-with-mic
debug3: remaining preferred: publickey,keyboard-interactive,password
debug3: authmethod_is_enabled gssapi-with-mic
debug1: Next authentication method: gssapi-with-mic
debug3: Trying to reverse map address <dest ip>.
debug1: Unspecified GSS failure. Minor code may provide more information
Credentials cache file '/tmp/krb5cc_1000' not found

debug1: Unspecified GSS failure. Minor code may provide more information
Credentials cache file '/tmp/krb5cc_1000' not found

debug1: Unspecified GSS failure. Minor code may provide more information


debug1: Unspecified GSS failure. Minor code may provide more information


debug2: we did not send a packet, disable method
debug3: authmethod_lookup publickey
debug3: remaining preferred: keyboard-interactive,password
debug3: authmethod_is_enabled publickey
debug1: Next authentication method: publickey
debug1: Trying private key: /home/<user>/.ssh/id_rsa
debug3: no such identity: /home/<user>/.ssh/id_rsa
debug1: Offering DSA public key: /home/<user>/.ssh/id_dsa
debug3: send_pubkey_test
debug2: we sent a publickey packet, wait for reply
debug1: Authentications that can continue: publickey,gssapi-keyex,gssapi-with-mic,password
debug2: we did not send a packet, disable method
debug3: authmethod_lookup password
debug3: remaining preferred: ,password
debug3: authmethod_is_enabled password
debug1: Next authentication method: password
<user>@<dest ip>'s password:
debug3: packet_send2: adding 64 (len 59 padlen 5 extra_pad 64)
debug2: we sent a password packet, wait for reply
debug1: Authentication succeeded (password).
Authenticated to <dest ip> ([<dest ip>]:22).
debug1: channel 0: new [client-session]
debug3: ssh_session2_open: channel_new: 0
debug2: channel 0: send open
debug1: Requesting no-more-sessions@openssh.com
debug1: Entering interactive session.
And my sshd debug from the same connection attempt looks like this

Quote:
Jul 16 16:26:16 server sshd[12748]: debug1: Forked child 16221.
Jul 16 16:26:16 server sshd[16221]: Set /proc/self/oom_score_adj to 0
Jul 16 16:26:16 server sshd[16221]: debug1: rexec start in 7 out 7 newsock 7 pipe 9 sock 10
Jul 16 16:26:16 server sshd[16221]: debug1: inetd sockets after dupping: 3, 3
Jul 16 16:26:16 server sshd[16221]: Connection from <source ip> port 48210
Jul 16 16:26:16 server sshd[16221]: debug1: Client protocol version 2.0; client software version OpenSSH_5.8
Jul 16 16:26:16 server sshd[16221]: debug1: match: OpenSSH_5.8 pat OpenSSH*
Jul 16 16:26:16 server sshd[16221]: debug1: Enabling compatibility mode for protocol 2.0
Jul 16 16:26:16 server sshd[16221]: debug1: Local version string SSH-2.0-OpenSSH_5.6
Jul 16 16:26:16 server sshd[16222]: debug1: permanently_set_uid: 74/74
Jul 16 16:26:16 server sshd[16222]: debug1: list_hostkey_types: ssh-rsa,ssh-dss
Jul 16 16:26:16 server sshd[16222]: debug1: SSH2_MSG_KEXINIT sent
Jul 16 16:26:16 server sshd[16222]: debug1: SSH2_MSG_KEXINIT received
Jul 16 16:26:16 server sshd[16222]: debug1: kex: client->server aes128-ctr hmac-md5 none
Jul 16 16:26:16 server sshd[16222]: debug1: kex: server->client aes128-ctr hmac-md5 none
Jul 16 16:26:16 server sshd[16222]: debug1: SSH2_MSG_KEX_DH_GEX_REQUEST received
Jul 16 16:26:16 server sshd[16222]: debug1: SSH2_MSG_KEX_DH_GEX_GROUP sent
Jul 16 16:26:16 server sshd[16222]: debug1: expecting SSH2_MSG_KEX_DH_GEX_INIT
Jul 16 16:26:17 server sshd[16222]: debug1: SSH2_MSG_KEX_DH_GEX_REPLY sent
Jul 16 16:26:17 server sshd[16222]: debug1: SSH2_MSG_NEWKEYS sent
Jul 16 16:26:17 server sshd[16222]: debug1: expecting SSH2_MSG_NEWKEYS
Jul 16 16:26:17 server sshd[16222]: debug1: SSH2_MSG_NEWKEYS received
Jul 16 16:26:17 server sshd[16222]: debug1: KEX done
Jul 16 16:26:17 server sshd[16222]: debug1: userauth-request for user <user> service ssh-connection method none
Jul 16 16:26:17 server sshd[16222]: debug1: attempt 0 failures 0
Jul 16 16:26:17 server sshd[16221]: debug1: PAM: initializing for "<user>"
Jul 16 16:26:17 server sshd[16221]: debug1: PAM: setting PAM_RHOST to "<source fqdn>"
Jul 16 16:26:17 server sshd[16221]: debug1: PAM: setting PAM_TTY to "ssh"
Jul 16 16:26:17 server sshd[16222]: debug1: userauth-request for user <user> service ssh-connection method publickey
Jul 16 16:26:17 server sshd[16222]: debug1: attempt 1 failures 0
Jul 16 16:26:17 server sshd[16222]: debug1: test whether pkalg/pkblob are acceptable
Jul 16 16:26:17 server sshd[16221]: debug1: temporarily_use_uid: 500/500 (e=0/0)
Jul 16 16:26:17 server sshd[16221]: debug1: trying public key file /home/<user>/.ssh/authorized_keys
Jul 16 16:26:17 server sshd[16221]: debug1: Could not open authorized keys '/home/<user>/.ssh/authorized_keys': No such file or directory
Jul 16 16:26:17 server sshd[16221]: debug1: restore_uid: 0/0
Jul 16 16:26:17 server sshd[16221]: debug1: temporarily_use_uid: 500/500 (e=0/0)
Jul 16 16:26:17 server sshd[16221]: debug1: trying public key file /home/<user>/.ssh/authorized_keys2
Jul 16 16:26:17 server sshd[16221]: debug1: Could not open authorized keys '/home/<user>/.ssh/authorized_keys2': No such file or directory
Jul 16 16:26:17 server sshd[16221]: debug1: restore_uid: 0/0
Jul 16 16:26:17 server sshd[16221]: Failed publickey for <user> from <source ip> port 48210 ssh2
Jul 16 16:26:21 server sshd[16222]: debug1: userauth-request for user <user> service ssh-connection method password
Jul 16 16:26:21 server sshd[16222]: debug1: attempt 2 failures 1
Jul 16 16:26:21 server sshd[16221]: debug1: PAM: password authentication accepted for <user>
Jul 16 16:26:21 server sshd[16221]: debug1: do_pam_account: called
Jul 16 16:26:21 server sshd[16221]: Accepted password for <user> from <source ip> port 48210 ssh2
Jul 16 16:26:21 server sshd[16221]: debug1: monitor_child_preauth: <user> has been authenticated by privileged process
Jul 16 16:26:21 server sshd[16222]: fatal: mm_request_receive: read: Connection reset by peer
Jul 16 16:26:21 server sshd[16222]: debug1: do_cleanup
Jul 16 16:26:21 server sshd[16221]: debug1: temporarily_use_uid: 500/500 (e=0/0)
Jul 16 16:26:21 server sshd[16221]: debug1: ssh_gssapi_storecreds: Not a GSSAPI mechanism
Jul 16 16:26:21 server sshd[16221]: debug1: restore_uid: 0/0
Jul 16 16:26:21 server sshd[16221]: debug1: SELinux support disabled
Jul 16 16:26:21 server sshd[16221]: debug1: PAM: establishing credentials
If I reboot the server it will all work again..

I have tried to restart sshd and network but no change.
I have disabled iptables, selinux but with the same result.
I have tried sshd listening on another port with the same result.
I have disabled sshd surveillance in Nagios. So Nagios is no longer trying to open up new ssh connection from localhost.

Any suggestions?

Worth to mention is that this server is a Virtuozzo virtual server.
Also worth to mention is that current connections does not timeout or disconnects. So if im lucky I still have a ssh-connection active to the server so I can make a reboot and after that establish new connections again.

Some more info that could be nice to have:

Linux <hostname> 2.6.32-042stab055.16 #1 SMP Fri Jun 8 19:22:28 MSD 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Fedora release 15 (Lovelock)

RPM's

libssh2-1.2.7-3.fc15.x86_64
openssh-5.6p1-36.fc15.x86_64
openssh-server-5.6p1-36.fc15.x86_64
openssh-clients-5.6p1-36.fc15.x86_64

Regards,
Mesh
Reply With Quote
 

Tags
awhile, sshlogin, stops, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Wifi randomly stops working, then starts working. solidtoaster Hardware & Laptops 1 19th January 2012 03:12 PM
FC9 keyboard stops working at KDE login chris@kudos Using Fedora 1 14th December 2008 06:40 PM
[Q] Keyboard stops working after KDE login TheEdge Hardware & Laptops 9 11th August 2007 02:56 PM
after working fine for a year, server stops working & displays weird symptoms. nkoplm Servers & Networking 3 5th May 2007 10:42 PM
fc5 no login stops just before xstation EOL (End Of Life) Versions 0 27th May 2006 08:25 PM


Current GMT-time: 15:51 (Friday, 19-09-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat