Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 14th June 2007, 10:05 AM
mykel-- Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2
updated xorg leads to failures

hi all

i had a really nice system going. nvidia drivers installed and running, xorg running, compiz/beryl running great. very impressed with fedora7

i installed updates like the system recommended to me.
this was obviously a stupid move - theres a reason no one installs updates from microsoft - i didnt figure it would apply here too.

sure, xorg runs, and the nvidia boot splash shows, but i cant enable desktop effects. correction: after the first boot, compiz was running, but trying to launch beryl made x restart instantly. i disabled effects in an attempt to disable/reenable to see if it would fix itself but all thats happened is now i cant enable them at all.

additionally, ive apparently lost the ability to drop back to a terminal. ctrl+alt+f# merely restarts x and presents me with a login display. which is stupid.

nvidia drivers v1.0-9755
Build ID: xorg-x11-server 1.3.0.0-8.fc7


important part from xorg.conf, i had trouble with agp and the infamous missing title bar from gdm windows
Code:
Section "Device"
    Identifier     "Card0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "nVidia Corporation"
    BoardName      "NV34 [GeForce FX 5200]"
    Option         "NvAGP" "1"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
EndSection
does anyone have any ideas why xorg 1.3.0.0-8 would do this?
is anyone suffering the same problems?
Reply With Quote
  #2  
Old 14th June 2007, 12:17 PM
thomwien Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 11
xorg failures after update also

Hi
I'm running fc7 with the current nvidia-x11-drv files. I have done a couple of software updates in the past couple of days, and now, whenever I try to run an application requiring accelerated video, including glxgears, I get an immediate black screen and sent to the X server login screen. I'm not sure which update caused this. Any answers yet, or do I need to uninstall then reinstall the nvidia-x11-drv package?

thanks,

Tom
Reply With Quote
  #3  
Old 14th June 2007, 12:27 PM
Dr.Diesel Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Terre Haute, IN
Posts: 260
Same here, with the recent Xorg updates beryl-manager completely crashes X.
__________________
F18
Reply With Quote
  #4  
Old 14th June 2007, 12:36 PM
leigh123linux Online
Retired Administrator
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 22,111
Quote:
Originally Posted by mykel--
hi all

i had a really nice system going. nvidia drivers installed and running, xorg running, compiz/beryl running great. very impressed with fedora7

i installed updates like the system recommended to me.
this was obviously a stupid move - theres a reason no one installs updates from microsoft - i didnt figure it would apply here too.

sure, xorg runs, and the nvidia boot splash shows, but i cant enable desktop effects. correction: after the first boot, compiz was running, but trying to launch beryl made x restart instantly. i disabled effects in an attempt to disable/reenable to see if it would fix itself but all thats happened is now i cant enable them at all.

additionally, ive apparently lost the ability to drop back to a terminal. ctrl+alt+f# merely restarts x and presents me with a login display. which is stupid.

nvidia drivers v1.0-9755
Build ID: xorg-x11-server 1.3.0.0-8.fc7


important part from xorg.conf, i had trouble with agp and the infamous missing title bar from gdm windows
Code:
Section "Device"
    Identifier     "Card0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "nVidia Corporation"
    BoardName      "NV34 [GeForce FX 5200]"
    Option         "NvAGP" "1"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
EndSection
does anyone have any ideas why xorg 1.3.0.0-8 would do this?
is anyone suffering the same problems?

If you are running the Nvidia homepage driver you will get this every time there is a new kernel and xorg package ( there has been a new kernel and xorg update in the last couple of days ) so you will need to reinstall the nvidia driver each time this happens.

and for the border problem try

Quote:
su -
gconftool-2 -s '/apps/compiz/general/allscreens/options/active_plugins' --type list --list-type string '[gconf,png,svg,decoration,\
wobbly,fade,minimize,cube,rotate,\
zoom,place,move,resize,switcher,scale,\
water,annotate,screenshot]'
__________________
https://admin.fedoraproject.org/pkgdb/users/packages/leigh123linux

https://badges.fedoraproject.org/user/leigh123linux
Reply With Quote
  #5  
Old 15th June 2007, 02:07 AM
thomwien Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 11
all fixed

the nvidia accelerated graphics problems were fixed with the updates today.

thanks alot.

Tom
Reply With Quote
  #6  
Old 15th June 2007, 04:06 AM
mykel-- Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by leigh123@linux
If you are running the Nvidia homepage driver you will get this every time there is a new kernel and xorg package so you will need to reinstall the nvidia driver each time this happens.
thanks i didnt know.

installing the driver was hard enough in the first place, i hope i can get it working again. and im never updating again after that. bah, i like everything the way it is now

edit: after today's updates, rebooted to init3 and reinstalled the nvidia drivers. everything works again. i love it! thanks for peoples help

Last edited by mykel--; 15th June 2007 at 05:44 AM. Reason: new information
Reply With Quote
Reply

Tags
failures, leads, updated, xorg

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xorg.conf getting updated LexRidge Using Fedora 3 5th September 2007 09:45 PM
Headless Fedora 7, Xorg Failures skoona Installation, Upgrades and Live Media 0 6th June 2007 09:56 PM
updated xorg? Bachmann Fedora Focus 1 25th January 2006 05:45 PM


Current GMT-time: 19:35 (Saturday, 19-04-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat