Fedora Linux Support Community & Resources Center
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 28th November 2007, 03:24 PM
Alex Lang Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 19
Fedora 8, Pulse Audio, 2 Audio Cards

I have a fresh install of Fedora 8. Audio was giving me fits. I've narrow down what I think the issue is and am requesting suggestions on how to resolve.

I have an AMD64 system with motherboard audio that I don't use. It is disabled in the BIOS. I have a SB Live! PCI card that is my primary audio. I have two issues:

1. PulseAudio insists on making the VIA_82XX device (the onboard device) the default audio device. I'll go into the Pulse Mixer and change the default but it doesn't persist across logins. Is there a way to make Pulse remember my choices and configurations from previous sessions.

2. It seems real odd to me that Pulse is using the via-82xx.so driver even when the motherboard audio is disabled. Since I'm just using the kernels from the distro, I finally just went in a deleted the via-82xx.so driver from /lib/modules, but that seems an unreasonable solution. It would seem to me that Pulse and the via-82xx driver should honor the fact that I've disabled the onboard audio from the bios and not even show it in the Pulse choices.

Note that I have gone into Admininistration->Sound Card Detection and made the SB Live! the primary audio card. Pulse still insisted that the VIA onboard audio was the default audio until I deleted the drivers.

Thanks,
Alex
Reply With Quote
 

Tags
audio, cards, fedora, pulse

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multi User Sound Fedora 10 w/Pulse Audio? ottoguy Using Fedora 4 13th November 2009 09:13 AM
fedora 8 & pulse audio - nonroot users have no sound high Using Fedora 135 9th April 2009 02:25 AM
Pulse Audio relayer Installation, Upgrades and Live Media 0 13th March 2009 08:40 PM
F10 Bluetooth Audio + Pulse == pulse crashes. fwelland Hardware & Laptops 2 7th February 2009 01:07 PM
Pulse Audio Problems indelible Hardware & Laptops 1 16th December 2008 01:54 AM


Current GMT-time: 19:34 (Wednesday, 23-04-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat