Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 12th June 2006, 12:07 PM
capo Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 77
Audio problems: alsa + sb audigy 2 zs

EDIT: ok you can disregard everything below thats all done. I have new problems and i thought i may aswell post them in here rather than double posting. Anyway the issue is now, that even though i can hear stuff in both alsa and oss. And under alsa i can turn my mic and and i CAN hear myself taling through the mic, no voip or recording program actualy hears what i am saying. It's definatly working @ a hardware and driver level as like i said i can hear myself talk through the mic, i can here air blown across the mic etc. If i turn the mic volume down in alsa then i can nolonger here this so obviously my mic appears to be working @ the sound system level. But skype nor tea speak nor krecord pick up anything from my mick. It's liek there all configured to listen @ the wrong place? Anyone know whats going on or how to fix it?

Ok so i installed an audigy 2 zs i had from another computer in my FC5 computer and I maniged to play sound fine, but the weriod thing was: ONLY WITHH OSS. If i tired to start any sound system but oss, threaded oss, alsa, etc. i get an error. Anyway the error i get if i try to start alsa is:

erro: the device cant be opened for playback (no such device)

I am using the driver snd-emu10k1 and like i said i can play sound fine with oss, but i want to swap to alsa because my mic doesn't seem to work under oss. Anyone have any idea whats going on. I have the latest kernel as of 2 days ago and i just updated my alsa-lib and alsa-utils as of 3 seconds ago.

EDIT: ok i have no idea why but i just tried restarting the sound server again.. and it worked?? I got alsoa working now i think mic is too. Ill check back in 5 secs and post if it is so some mod and dlete this.

EDIT: mic is working aswell, fell free to delte this post, and sorry for posting too soon.

Last edited by capo; 12th June 2006 at 02:08 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 19th June 2006, 01:40 AM
sthompson102 Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 29
I have the same prob

i would try the CA0106 driver.
Reply With Quote
  #3  
Old 26th June 2006, 07:44 AM
capo Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 77
Well firstly according to the alsa webpage i am using the correct driver for my card, and seoncdly how the hell do i install a sound card drivfer. The intruction @ the alsa webpage were woefully inadiquite. I didn't give any mention atll of were the driver actualy is, do i need to dl it from somewhere. If i already have it somewhere, then where?? Also to me this does not seem like a driver issue as like i already said alsa is correctly operating my mic as i can hear stuff through the mic when the alsa volume is up, but if i turn mic volume down i nologer can, hence alsa must be reocnizing and controlling my mic. And yet no actual programs are hearing my mic?? Sound more like a sound system issue to me but it happens under gnome and KDE??
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd November 2009, 03:09 AM
Zenith88 Offline
Banned
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 21
linuxfedorafirefox
I am having exactly same problem which started after upgrading to F12.

I can hear myself talking into the mic, but Skype is not picking that up.

If run from console, Skype throws an error: shm_open() failed: Permission denied
Permissions on /dev/shm in F12 (41775) are different from those in F11 (41777)

Is there any program that can simply record voice to test that recording is possible?
Reply With Quote
Reply

Tags
alsa, audigy, audio, problems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Alsa sound problems on 64 bit caused by multiple alsa pulse audio plugins jinliew Hardware & Laptops 3 23rd June 2009 08:42 AM
SB Audigy 2 value, Alsa surround 5.1 ? neubus Using Fedora 1 5th January 2006 07:08 AM
Audio problems with VIA8237 and ALSA cumak Using Fedora 3 8th April 2005 01:35 AM
Alsa + SB Audigy & Kmix F-GT Hardware & Laptops 2 7th July 2004 01:55 AM


Current GMT-time: 08:29 (Friday, 24-10-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
New Britain Instagram Photos - Simpang - Watertown Travel Photos on Instagram