Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 14th November 2006, 12:19 PM
funknor Offline
Registered User
 
Join Date: May 2005
Location: Texas
Posts: 134
Two nVidia Graphic Cards in FC6

Does FC6 work with two nVidia graphic cards? Currently I have two different cards: one ATI 9200 and one nVidia 6100 which worked fine. The ATI died and I want to replace it with another nVidia 6200. Before I do this, does the driver module handle multiple cards well or does it getting confused?

I am planning just to change the driver section in xorg.conf from radeon to "nv".

Does anyone have a system with two nVidia cards that works in FC6?
Reply With Quote
  #2  
Old 14th November 2006, 01:26 PM
3006828
Guest
 
Posts: n/a
well yes. of coruse it will. nothing special about xorg in fc6 that would stop it.

http://www.phoronix.com/scan.php?pag...item=338&num=1

shows of the early nvidia drivers and SLI under suse.
Reply With Quote
  #3  
Old 18th November 2006, 08:20 PM
funknor Offline
Registered User
 
Join Date: May 2005
Location: Texas
Posts: 134
Does it work even if the GPU's are different? I will have GeForce 6100 (onboard) and GeForce 6200. I don't think they support SLI (at least not the 6100). So they have to be configured as seperate graphic cards in xorg.conf?
Reply With Quote
  #4  
Old 18th November 2006, 11:14 PM
synic Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Brisbane, Australia
Age: 42
Posts: 266
FC6 not recognising 2 Nvidia Graphics Cards

I too am having a lot of trouble getting FC6 to recognise 2 Cards. (could have a bit to do with the fact I am a noob).

I have the Nvidia graphics driver loaded, through yum, but the "Nvidia X Server Settings" application only provides the capacity for "X Screen 0" on the display menu (screenshot attachment). Its as if the Nvidia X Server tool hasnt taken into account that I would like to run two nvidia graphics cards (NOT IN SLI) independantly for two screen display rather than "dual head". I dont wish to use 'dual head' rather would prefer to use both my graphics cards instead.

Ive run out of noob idears to get the X-server to initialise my second graphics card and second monitor (screenshot2 attachment).

I know I probably have to confiure the Nvidia X Server from a terminal with Gedit (which I have figured out ) to provide the option for 2 X screens (screenshot2 attachment) but am having trouble with getting the Nvidia X-config tool installed - links to a noob howto would be appreciated.

Is this the problem your having funknor.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot.png
Views:	144
Size:	317.6 KB
ID:	10384   Click image for larger version

Name:	Screenshot-1.png
Views:	106
Size:	300.4 KB
ID:	10385   Click image for larger version

Name:	Screenshot-2.png
Views:	107
Size:	326.0 KB
ID:	10386  
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd November 2006, 07:32 AM
synic Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Brisbane, Australia
Age: 42
Posts: 266
no takers on this one. Am I to assume that Fedora Core 6 is unable to utilise 2 Nvidia graphics cards at the same time?
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd November 2006, 07:50 AM
3006828
Guest
 
Posts: n/a
it deffently is, as it uses xorg.. xorg is defently capable of using two cards degardless of what disrto it is,

im poor, and have only one video card so i cant be of much help sadly

google might be your friend on this.. of the nvidia forums

For SLI tho, you do need the same GPU. otherwise you can still use a duel display twin monitor thingy.
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd November 2006, 12:23 PM
synic Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Brisbane, Australia
Age: 42
Posts: 266
ta. appreciate the reply. I am having a hell of a time configuring my xorg.conf. Its just not happening for me.

Just deleted my X11 directory by mistake : ) looks like a fresh install for me LOL....

Google isnt being much help - couple of references to dual cards in Windows; need to refine my searching a bit more. Nvidia isnt much help either as they only want to referre you to wiki. hmmm...

Still after some takers on this.
Reply With Quote
  #8  
Old 23rd November 2006, 09:32 PM
rappermas Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colorado
Age: 25
Posts: 1,281
Unless they're different cards, why wouldn't you want run two cards in SLI?
__________________
PRECISION:
Dell Precision 380, Intel Pentium D, 3.00 GHz, 2 GB (4 x 512 MB) DDR2, ATi FireGL v3100 (128 MB), SB X-Fi, Sony 16X DVD-ROM, Optiarc 16X DVD+/-RW

VALOR:
HP Pavilion, Intel Pentium IV 3.2 GHz HT, 1 GB Corsair, nVIDIA Quadro FX 1100 (128 MB), SB Live!, HP 16X DVD-Writer 400i, 16X DVD-ROM

HPPAV:
HP Pavilion 8766C, Intel Pentium III 900 MHz, 640 MB PC-100 SDRAM (3 DIMMs), nVIDIA GeForce FX5200 (256 MB), ESS Maestro 2E, HP CD-Writer Plus (CD-RW 4X), Hitachi 8X DVD-ROM
Reply With Quote
  #9  
Old 23rd November 2006, 10:37 PM
Dies Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4,753
Quote:
Originally Posted by rappermas
Unless they're different cards, why wouldn't you want run two cards in SLI?
Good question. I run SLI on FC6 with Beryl. No problems.

As far as configuring Nvidia driver's here's what you want:

http://download.nvidia.com/XFree86/L...DME/index.html

I know it's a long read but it should be in there somewhere.

Last edited by Dies; 23rd November 2006 at 10:41 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 24th November 2006, 01:45 AM
3006828
Guest
 
Posts: n/a
you found this forum?

http://www.nvnews.net/vbulletin/foru...?s=&forumid=14
Reply With Quote
  #11  
Old 25th November 2006, 03:49 AM
funknor Offline
Registered User
 
Join Date: May 2005
Location: Texas
Posts: 134
I went back to my old config, use ATI and GeForce 6100, works pretty good.
Reply With Quote
  #12  
Old 26th November 2006, 11:29 PM
synic Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Brisbane, Australia
Age: 42
Posts: 266
Quote:
Originally Posted by rappermas
Unless they're different cards, why wouldn't you want run two cards in SLI?
I dont game. Sounds crazy but I dont have the time. Bought 2 7600GS's and because I got a bee in my bonet about using the 'features' of the A8N SLI thingo.... but would actaully rather have the dual screen (which I know I could have used with the dual DVI) so technically I could run 4 monitors if I felt the need - I run dual in Windowz cause I need the screen realestate for work.

This is killing me. Sorry to be a noob but I have been stuffing around with xorg.conf for a week. Has anyone got a working dual CARD xorg.conf I can have a go at copying?
Reply With Quote
  #13  
Old 26th November 2006, 11:32 PM
synic Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Brisbane, Australia
Age: 42
Posts: 266
Quote:
Originally Posted by funknor
I went back to my old config, use ATI and GeForce 6100, works pretty good.
funknor - I dont suppose I can have a geezer at your xorg.conf with the cards you have running? Would really appreciate it. I have been trying to copy other xorg.conf setups found across the web but still no joy for me with this Dual Card setup.

nVidia X Server Settings refuse to provide me with the option to run 2 X Screens (see picky posted previously)
Reply With Quote
  #14  
Old 26th November 2006, 11:39 PM
hiberphoptik Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,186
i currently run 3 nvidia cards with Fedora and the official nvidia drivers

one of the cards has a different GPU than the other two

works fine, you just have to add a device, screen,monitor section for each card and of course set the positions of each screen in relation to eachother
Reply With Quote
  #15  
Old 26th November 2006, 11:51 PM
synic Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Brisbane, Australia
Age: 42
Posts: 266
Quote:
Originally Posted by rappermas
Unless they're different cards, why wouldn't you want run two cards in SLI?
The cards are identical GeForce 7600GS's (except for 'bios' version) and they run SLI in Windowzz - and plain dual card too. Its a great settup but I cant seem to configure it to work in Core6. Starting to get to me.
Reply With Quote
Reply

Tags
cards, fc6, graphic, nvidia

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot use two graphic cards MilesT Hardware & Laptops 0 5th July 2009 04:30 PM
XGL and Graphic Cards scorpio2002 Using Fedora 7 14th July 2006 03:36 PM
Better or worse performance with new graphic-cards? crataegus Hardware & Laptops 6 4th May 2006 05:04 PM
Graphic cards autodetected by FC4? grautu Hardware & Laptops 3 8th August 2005 03:34 AM
A useful thread for Nvidia graphic Cards with FC3 mshokrey Hardware & Laptops 0 16th November 2004 12:21 PM


Current GMT-time: 04:11 (Wednesday, 16-04-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat