Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 25th January 2007, 03:59 AM
Figment Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: New York City
Posts: 109
ipw2100 wireless card occasionally recognized as b44 ethernet card

My problem looks a lot like this one, but I'm out of ideas:
http://forum.fedoraforum.org/forum/s...ad.php?t=60870

I am running FC6 on a laptop with a Broadcom ethernet card (eth0) and an IPW2100 wireless card (eth1). Occasionally, when I boot the computer I get the message:
b44 device eth1 does not seem to be present, delaying initialization

Once the computer boots, I can get the wireless working by doing a
rmmod ipw2100
modprobe ipw2100
but I'd rather not have to do this. It seems like it is sometimes recognizing the ethernet card as eth1 and sometimes the wireless card. Does anyone know what I can do to help it tell the difference?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 25th January 2007, 12:59 PM
Figment Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: New York City
Posts: 109
I found the line:
alias eth1 b44
in /etc/modprobe.conf, so I changed it to
alias eth1 ipw2100

Hopefully that will solve the problem.

By the way, this forum has been the single most helpful source of information in getting me up and running with Linux, so I'd just like to offer a big "Thank you" to everybody answering questions here. The level of support here is an amazing thing. I still have a lot to learn, but I'm loving it so far.
__________________
I am a figment of my own imagination.
Smolt Profile
Reply With Quote
  #3  
Old 25th January 2007, 02:18 PM
Figment Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: New York City
Posts: 109
No such luck. Now I get:
ipw2100 device eth1 does not seem to be present, delaying initialization

When it finishes booting, iwconfig gives:
lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

__tmp413407010 IEEE 802.11b ESSID:"Belkin_Pre-N_526512" Nickname:"ipw2100"
Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: 00:11:50F:95:E4
Bit Rate=11 Mb/s Tx-Power:16 dBm
Retry limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Power Management:off
Link Quality=81/100 Signal level=-77 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:4 Missed beacon:4

So it's finding a wireless card and a network, but it's not calling it eth1 and I can't connect to the internet. That network it found is a real one in my building, but not the one I want it to connect to. Reinserting the ipw2100 module still solves the problem. Suggestions?
__________________
I am a figment of my own imagination.
Smolt Profile
Reply With Quote
  #4  
Old 29th January 2007, 10:27 PM
Figment Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: New York City
Posts: 109
I don't know what other information would be relevant to this problem. Occasionally (not always at the same time as the wireless messes up) udev gives an error as fedora is booting. I haven't been able to copy it down yet, as it disappears quickly. It doesn't seem to have any effect on the working of the system. I don't know if this has anything to do with the problem.

If there's some other information that would help, please let me know.

Thanks
__________________
I am a figment of my own imagination.
Smolt Profile
Reply With Quote
Reply

Tags
b44, card, ethernet, ipw2100, occasionally, recognized, wireless

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ipw2200 wireless card detected as ethernet card tmort Hardware & Laptops 49 17th January 2007 11:00 PM
Can't see my wireless card (ipw2100) chrisglaser2002 Hardware & Laptops 4 23rd June 2006 12:22 PM
setting up ipw2100 wireless card in FC4 sgjanssens[old] Hardware & Laptops 49 11th December 2005 03:23 AM
Ethernet Card Not Recognized After Fedora Install clem_c_rock Installation, Upgrades and Live Media 3 6th August 2004 11:14 PM
Ethernet Card Not Recognized After Fedora Install clem_c_rock Installation, Upgrades and Live Media 6 6th August 2004 04:47 PM


Current GMT-time: 09:53 (Thursday, 17-04-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat