Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 1st May 2008, 10:20 PM
Cidolfas Offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: The Netherlands
Age: 32
Posts: 2
black screen starting mplayer

I'm having an issue with Fedora and mplayer.

When I start (g)mplayer, my whole screen goes black for a second, comes back on and everything is fine. When I close the application, the whole screen goes black again for a second and comes back on again.

When I change a video option in the preferences of mplayer the problem temporary disappears, but after a while it comes back again.

It looks like the screen (or X) needs to initialise itself when I'm starting, or closing, mplayer. Video's play fine, it's just starting at closing the application that causes a minor problem.

Anyone experiencing something similar? I'm quite puzzled, as the problem goes away for a short period of time when I change a video option in mplayer...
Reply With Quote
  #2  
Old 2nd May 2008, 05:58 PM
Cidolfas Offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: The Netherlands
Age: 32
Posts: 2
Nobody has this issue? I have it on my laptop and desktop (both use the fglrx packages from livna).

It turns out it's not the changing of options in mplayer that stops the problem, it's starting two instances of mplayer simultainiously.

So:

- start mplayer: 1 second black screen
- stop mplayer: 1 second black screen

- start a second instance of mplayer with the first still open: no problems

Now I can close all instances of mplayer, and start/stop them without the black screen. When I leave my PC for like 15 minutes, come back and try again: 1 second black screen.

I'm quite lost on where to look for a solution, because I've no idea what the source of the problem is. (the livna driver, xorg, mplayer, codec)
Reply With Quote
Reply

Tags
black, mplayer, screen, starting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora11 - Black/blank screen when starting X server dude0 Installation, Upgrades and Live Media 10 15th October 2009 06:27 PM
Mplayer has black screen when playing certain realvideo files. bwilliam Using Fedora 0 5th April 2007 06:46 PM
Nvidia GEForce FX 5200 Black screen with X or Blue Screen and nothin frusconi Installation, Upgrades and Live Media 15 17th January 2007 02:05 AM
screen goes black after "starting udev" Idan Seri Installation, Upgrades and Live Media 1 25th December 2006 01:33 AM
Black screen when screen locked - server still operational JMitchell Using Fedora 7 21st September 2006 11:09 PM


Current GMT-time: 11:25 (Monday, 22-12-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
...Beiling Park Photos on Instagram - Bluebonnet Swamp Travel Photos - Charoen Hotel