Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 8th May 2008, 06:51 PM
nardneran Offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 1
External Hard Disk not detected

Hi,
I'm using F8. I have a 160GB external hard disk. But, it is not detected. Can anyone help me..
The message I get for "dmesg" is this.

Quote:
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 17
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 1-3: USB disconnect, address 17
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 18
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 1-3: USB disconnect, address 18
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 19
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 1-3: USB disconnect, address 19
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 20
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 1-3: USB disconnect, address 20
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 21
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
device-mapper: multipath: version 1.0.5 loaded
usb 1-3: USB disconnect, address 21
loop: module loaded
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 22
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
EXT3 FS on dm-0, internal journal
usb 1-3: USB disconnect, address 22
kjournald starting. Commit interval 5 seconds
EXT3 FS on sda9, internal journal
EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
SELinux: initialized (dev sda9, type ext3), uses xattr
SELinux: initialized (dev tmpfs, type tmpfs), uses transition SIDs
SELinux: initialized (dev sda5, type vfat), uses genfs_contexts
SELinux: initialized (dev sda6, type vfat), uses genfs_contexts
SELinux: initialized (dev sda7, type vfat), uses genfs_contexts
SELinux: initialized (dev sda8, type vfat), uses genfs_contexts
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 23
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 1-3: USB disconnect, address 23
Adding 917496k swap on /dev/mapper/VolGroup00-LogVol01. Priority:-1 extents:1 across:917496k
SELinux: initialized (dev binfmt_misc, type binfmt_misc), uses genfs_contexts
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 24
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
ip6_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
Netfilter messages via NETLINK v0.30.
nf_conntrack version 0.5.0 (7168 buckets, 28672 max)
usb 1-3: USB disconnect, address 24
ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 25
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
Clocksource tsc unstable (delta = -158407907 ns)
ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
usb 1-3: USB disconnect, address 25
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 26
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 1-3: USB disconnect, address 26
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 27
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 1-3: USB disconnect, address 27
audit(1210266608.141:4): avc: denied { read write } for pid=2041 comm="consoletype" path="/dev/pts/0" dev=devpts ino=2 scontext=system_u:system_r:consoletype_t:s0 tcontext=system_u:object_r:rhgb_devpts_t:s0 tclass=chr_file
audit(1210266608.142:5): avc: denied { read write } for pid=2041 comm="consoletype" path="/dev/pts/0" dev=devpts ino=2 scontext=system_u:system_r:consoletype_t:s0 tcontext=system_u:object_r:rhgb_devpts_t:s0 tclass=chr_file
audit(1210266608.152:6): avc: denied { read write } for pid=2043 comm="consoletype" path="/dev/pts/0" dev=devpts ino=2 scontext=system_u:system_r:consoletype_t:s0 tcontext=system_u:object_r:rhgb_devpts_t:s0 tclass=chr_file
audit(1210266608.152:7): avc: denied { read write } for pid=2043 comm="consoletype" path="/dev/pts/0" dev=devpts ino=2 scontext=system_u:system_r:consoletype_t:s0 tcontext=system_u:object_r:rhgb_devpts_t:s0 tclass=chr_file
audit(1210266608.184:8): avc: denied { read write } for pid=2045 comm="consoletype" path="/dev/pts/0" dev=devpts ino=2 scontext=system_u:system_r:consoletype_t:s0 tcontext=system_u:object_r:rhgb_devpts_t:s0 tclass=chr_file
audit(1210266608.184:9): avc: denied { read write } for pid=2045 comm="consoletype" path="/dev/pts/0" dev=devpts ino=2 scontext=system_u:system_r:consoletype_t:s0 tcontext=system_u:object_r:rhgb_devpts_t:s0 tclass=chr_file
b44: eth0: Link is up at 100 Mbps, full duplex.
b44: eth0: Flow control is off for TX and off for RX.
ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 28
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 1-3: USB disconnect, address 28
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 29
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
audit(1210266611.010:10): avc: denied { read write } for pid=2090 comm="consoletype" path="/dev/pts/0" dev=devpts ino=2 scontext=system_u:system_r:consoletype_t:s0 tcontext=system_u:object_r:rhgb_devpts_t:s0 tclass=chr_file
audit(1210266611.010:11): avc: denied { read write } for pid=2090 comm="consoletype" path="/dev/pts/0" dev=devpts ino=2 scontext=system_u:system_r:consoletype_t:s0 tcontext=system_u:object_r:rhgb_devpts_t:s0 tclass=chr_file
audit(1210266611.020:12): avc: denied { read write } for pid=2092 comm="consoletype" path="/dev/pts/0" dev=devpts ino=2 scontext=system_u:system_r:consoletype_t:s0 tcontext=system_u:object_r:rhgb_devpts_t:s0 tclass=chr_file
audit(1210266611.020:13): avc: denied { read write } for pid=2092 comm="consoletype" path="/dev/pts/0" dev=devpts ino=2 scontext=system_u:system_r:consoletype_t:s0 tcontext=system_u:object_r:rhgb_devpts_t:s0 tclass=chr_file
audit(1210266611.052:14): avc: denied { read write } for pid=2094 comm="consoletype" path="/dev/pts/0" dev=devpts ino=2 scontext=system_u:system_r:consoletype_t:s0 tcontext=system_u:object_r:rhgb_devpts_t:s0 tclass=chr_file
audit(1210266611.052:15): avc: denied { read write } for pid=2094 comm="consoletype" path="/dev/pts/0" dev=devpts ino=2 scontext=system_u:system_r:consoletype_t:s0 tcontext=system_u:object_r:rhgb_devpts_t:s0 tclass=chr_file
usb 1-3: USB disconnect, address 29
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 30
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
audit(1210266612.367:16): audit_pid=2213 old=0 by auid=4294967295 subj=system_u:system_r:auditd_t:s0
usb 1-3: USB disconnect, address 30
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 31
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
SELinux: initialized (dev rpc_pipefs, type rpc_pipefs), uses genfs_contexts
usb 1-3: USB disconnect, address 31
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 32
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 1-3: USB disconnect, address 32
SELinux: initialized (dev autofs, type autofs), uses genfs_contexts
SELinux: initialized (dev autofs, type autofs), uses genfs_contexts
SELinux: initialized (dev autofs, type autofs), uses genfs_contexts
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 33
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 1-3: USB disconnect, address 33
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 34
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
Bluetooth: Core ver 2.11
NET: Registered protocol family 31
Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
Bluetooth: HCI socket layer initialized
Bluetooth: L2CAP ver 2.8
Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
Bluetooth: RFCOMM ver 1.8
usb 1-3: USB disconnect, address 34
eth0: no IPv6 routers present
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 35
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 1-3: USB disconnect, address 35
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 36
usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 1-3: USB disconnect, address 36
Reply With Quote
  #2  
Old 8th May 2008, 08:09 PM
reader Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 46
I had the same problem at work. One of my two USB disks is not detected on any port. I even brought it home tried on Fedora, Vista, all see it fine. Never thought the cause is actually a bad power supply. Replaced with another power supply, and all is fine. Of course, it does not mean you have the same cause.
Reply With Quote
Reply

Tags
detected, disk, external, hard

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
external NTFS hard drive not automatically detected upon attachment karjaneth Hardware & Laptops 0 1st August 2009 06:23 PM
Hard disk not detected Misanthrope Installation, Upgrades and Live Media 21 18th August 2007 12:27 AM
hard disk not detected cimon Installation, Upgrades and Live Media 6 15th February 2007 08:11 AM
sata hard disk not detected moto Using Fedora 6 29th October 2006 09:23 AM


Current GMT-time: 17:13 (Wednesday, 30-07-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat