Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 18th May 2008, 09:10 PM
sgyles Offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 1
No sound on new medion laptop ICH8 / ALC268 / ALC883

Hi,

I have been fighting all day to get sound working on my new laptop with Fedora 9 but to no avail unfortunately.

I have tried several different things, like

- adding user to the pulse* groups
- tried different modprobe settings in modprobe.conf:
options snd-hda-intel model=acer
tried also models medion, fujitsu, toshiba
Acer seems to give the "best" result, as it lists then the ALC268 and ALC883 in the list of devices in sound preferences. In those cases trying the test sounds shows that it is playing, but even then no real sound can be heard.

Of course I also checked the volume setting, tried external speaker jack, check external volume control (there isnt any on that laptop) etc

Smolts profile: http://www.smolts.org/client/show/pu...b-cbeab5df3cd5

Some other output:
# lspci -s 00:1b.0 -vn
00:1b.0 0403: 8086:284b (rev 03)
Subsystem: 1071:8227
Flags: fast devsel, IRQ 22
Memory at fc200000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Capabilities: [60] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+
Queue=0/0 Enable- Capabilities: [70] Express Root Complex Integrated
Endpoint, MSI 00 Capabilities: [100] Virtual Channel <?>
Capabilities: [130] Root Complex Link <?>
Kernel modules: snd-hda-intel

# lspci -v |grep -i audio
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio
Controller (rev 03)

Thanks in advance for any tips that might help solve the problem.

Best regards,
Stefan

Last edited by sgyles; 18th May 2008 at 09:13 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 8th September 2008, 09:59 PM
joolly Offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 41
Wink

Quote:
Originally Posted by sgyles
Hi,

I have been fighting all day to get sound working on my new laptop with Fedora 9 but to no avail unfortunately.

I have tried several different things, like

- adding user to the pulse* groups
- tried different modprobe settings in modprobe.conf:
options snd-hda-intel model=acer
tried also models medion, fujitsu, toshiba
Acer seems to give the "best" result, as it lists then the ALC268 and ALC883 in the list of devices in sound preferences. In those cases trying the test sounds shows that it is playing, but even then no real sound can be heard.

Of course I also checked the volume setting, tried external speaker jack, check external volume control (there isnt any on that laptop) etc

Smolts profile: http://www.smolts.org/client/show/pu...b-cbeab5df3cd5

Some other output:
# lspci -s 00:1b.0 -vn
00:1b.0 0403: 8086:284b (rev 03)
Subsystem: 1071:8227
Flags: fast devsel, IRQ 22
Memory at fc200000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Capabilities: [60] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+
Queue=0/0 Enable- Capabilities: [70] Express Root Complex Integrated
Endpoint, MSI 00 Capabilities: [100] Virtual Channel <?>
Capabilities: [130] Root Complex Link <?>
Kernel modules: snd-hda-intel

# lspci -v |grep -i audio
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio
Controller (rev 03)

Thanks in advance for any tips that might help solve the problem.

Best regards,
Stefan
Hi,

do you have a recipe meanwhile? Because I have the same problem. As a beginner I have no clue.

Thanks for any help
Reply With Quote
Reply

Tags
alc268, alc883, ich8, laptop, medion, sound

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no sound with medion md96640 akoya joolly Hardware & Laptops 3 18th May 2009 01:15 PM
Using F8, no sound with Intel (ICH8 Family) sound card garbagio7 Using Fedora 3 1st April 2008 08:58 PM
Sound on i965 ICH8 laptop defcon3 Hardware & Laptops 4 24th October 2007 11:21 PM
no sound F7 - Intel ICH8 pnotequalsnp Hardware & Laptops 5 27th September 2007 09:33 AM
*No Sound* FC7 With ICH8 halplunkett Hardware & Laptops 2 16th July 2007 08:51 AM


Current GMT-time: 03:57 (Monday, 24-11-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
Vernon Photos on Instagram - Hang Dong Photos - Borgomanero