Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 17th April 2010, 12:17 PM
rhiakath Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
linuxfedorakonqueror
sound thru nvidia hdmi

hi there.
i have a little box for a media center, that has an nvidia 9400 hdmi output

this is aplay -l
Code:
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog]
  Subdevices: 0/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 1: ALC888 Digital [ALC888 Digital]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 3: NVIDIA HDMI [NVIDIA HDMI]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
now, for some reason, i can get sound out only thru the regular stereo jack.
hdmi only outputs video.

i've even tried using aplay with some garbage file, and it does make static noise on my headphones (on the normal jack), but when i select the hdmi as output, there's silence.
i change the selection on pulse audio volume control.
im using FC12, with kde, and nvidia drivers

any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 17th April 2010, 03:57 PM
BugRocks1 Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 894
linuxfedorafirefox
Re: sound thru nvidia hdmi

Ideas:

- Have you choosen the right device in pulseaudio for the stream.
- amixer says what.

---------- Post added at 06:57 AM CDT ---------- Previous post was at 06:56 AM CDT ----------

http://fedorasolved.org/Members/fenr...nd-workarounds
Reply With Quote
  #3  
Old 18th April 2010, 10:13 AM
rhiakath Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
linuxfirefox
Re: sound thru nvidia hdmi

Yes, it is the right device. It is the one that mentions hdmi audio output.

from what i've seen on other forums, the problem is that i cannot see a certain control (IEC something) on alsamixer, and as such, i can't unmute it.
Reply With Quote
Reply

Tags
hdmi, nvidia, sound

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linux+Nvidia HDMI = no sound? hiberphoptik Hardware & Laptops 42 13th April 2010 07:02 AM
P5E-VM no HDMI sound larcho Hardware & Laptops 1 23rd August 2009 11:18 PM
Nvidia with DVI-to-HDMI blank screen during boot zablalbaz Hardware & Laptops 0 7th July 2009 10:25 PM
Connecting to HD-TV with HDMI and nvidia driver from rpmfusion. Perty Alpha, Beta & Snapshots Discussions (Fedora 11 Only) 6 20th April 2009 10:10 PM
HDMI sound F10 slune Using Fedora 0 27th November 2008 06:42 PM


Current GMT-time: 08:09 (Monday, 20-10-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
Balugaon Photos on Instagram - Protvino Travel Photos - Adelanto Photos