Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 8th July 2010, 01:42 AM
mh3rn4nd3z3
Guest
 
Posts: n/a
linuxfedorafirefox
Unhappy Gnome Shell + recordmydesktop

Can anyone use recordmydesktop with Gnome Shell?

Whenever I start recording the top bar disappears...

thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 8th July 2010, 01:53 AM
tox
Guest
 
Posts: n/a
windows_7firefox
Re: Gnome Shell + recordmydesktop

what Version of Gnome-shell are you using? and in what Fedora version?
Reply With Quote
  #3  
Old 8th July 2010, 03:21 AM
mh3rn4nd3z3
Guest
 
Posts: n/a
linuxfedorafirefox
Smile Re: Gnome Shell + recordmydesktop

oops... forgot to list these details.

Fedora 13 x86_64
gnome-shell2.29.1-4
mutter 2.29.1-1
Reply With Quote
  #4  
Old 8th July 2010, 03:34 AM
tox
Guest
 
Posts: n/a
windows_7firefox
Re: Gnome Shell + recordmydesktop

i think you'll find the 2.29 version is buggy. only think i could suggest is to download a F14 Nightly iso image an try the 2.31 version. install it on a different partition an try if you can reproduce that Bug

---------- Post added at 12:34 PM CDT ---------- Previous post was at 12:33 PM CDT ----------

http://alt.fedoraproject.org/pub/alt/nightly-composes/
Reply With Quote
  #5  
Old 8th July 2010, 05:14 AM
GoinEasy9 Offline
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Manorville, New York, USA
Posts: 1,676
linuxchrome
Re: Gnome Shell + recordmydesktop

It might depend on what graphic driver you are using. If your using the Open Source drivers, nouveau can cause the problems you're experiencing. I've found that the Intel drivers and the ATI Radeon drivers have less problems. In fact, when I use gnome shell in F13 on the lappy with Intel graphics it's hardly buggy at all. If your using Nvidia graphics, you might want to try install the Nvidia drivers using Leigh's how-to in the Guides and Solutions section of the forum. Gnome shell is still very experimental, if you encounter problems, the best thing to do is file a report in the bugzilla, so it can be fixed.
__________________
Registered Linux User #348347
Have you been seduced by siduction? http://siduction.org/index.php
Running Fedora 19/20, siduction and openSUSE 13.1 with KDE
Reply With Quote
  #6  
Old 8th July 2010, 06:53 AM
mh3rn4nd3z3
Guest
 
Posts: n/a
linuxfedorafirefox
Re: Gnome Shell + recordmydesktop

thanks to both of you.

I'm using intel on this laptop.
---
The only bug report I found filed was for ubuntu:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...op/+bug/483325

===
I guess I'll file one for Fedora 13.

Thanks.
Reply With Quote
  #7  
Old 8th July 2010, 03:29 PM
GoinEasy9 Offline
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Manorville, New York, USA
Posts: 1,676
linuxchrome
Re: Gnome Shell + recordmydesktop

Well, if you using Intel, then really nothing to do but wait till the newer version that's in Rawhide is released. Filing a bug gets the devs attention though.
__________________
Registered Linux User #348347
Have you been seduced by siduction? http://siduction.org/index.php
Running Fedora 19/20, siduction and openSUSE 13.1 with KDE
Reply With Quote
  #8  
Old 8th July 2010, 11:49 PM
tox
Guest
 
Posts: n/a
windows_7firefox
Re: Gnome Shell + recordmydesktop

if you donyt think the Gnome-shell is that Buggy, i suggest you take a look over oin the ubuntu forums on there Gnome-shell thread. there still finding many bugs with the newer version an 2.29
Reply With Quote
  #9  
Old 9th July 2010, 01:06 AM
mh3rn4nd3z3
Guest
 
Posts: n/a
linuxmozilla
Smile Re: Gnome Shell + recordmydesktop

Quote:
Originally Posted by dexta View Post
i suggest you take a look over oin the ubuntu forums on there Gnome-shell thread.
No thanks
I keep myself away from that forum as far as possible.
Reply With Quote
  #10  
Old 9th July 2010, 01:22 AM
tox
Guest
 
Posts: n/a
windows_7firefox
Re: Gnome Shell + recordmydesktop

its not to bad if ya dont post in it much like i do. plus its good to findout whats happening with there latest distro
Reply With Quote
  #11  
Old 8th July 2011, 08:21 AM
theITAssistant Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Location: itassistant.org
Posts: 3
linuxfirefox
Re: Gnome Shell + recordmydesktop

Gnome Shell + GTK recordMyDesktop works like a charm on all Linux Distros !!!

This review explains step by step how-to-fix-it:

http://itassistant.org/os-usage/os-t...-tutorial.html
Reply With Quote
  #12  
Old 8th July 2011, 09:37 AM
flyingfsck Offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Al Ain, UAE
Posts: 1,946
linuxfirefox
Re: Gnome Shell + recordmydesktop

Note that you an also use ffmpeg to record your desktop. An example is in the ffmpeg man page.
Reply With Quote
  #13  
Old 9th July 2011, 07:45 AM
theITAssistant Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Location: itassistant.org
Posts: 3
linuxfirefox
Thumbs up Re: Gnome Shell + recordmydesktop

Indeed ffmpeg can be used to record - HD quality into mkv, m4v extensions. :cool: Here is an example:

ffmpeg -f alsa -ac 2 -i pulse -f x11grab -r 30 -s 1280×800 -i :0.0 -qscale 1 -acodec alac -vcodec libx264 -vpre lossless_ultrafast -threads 0 output.m4v

What i don't like about ffmpeg, is that i have to use the terminal to start/stop recording (ctrl+c to end a recording).

I guess this thread can be considered [SOLVED]:D!!!
Reply With Quote
  #14  
Old 27th February 2012, 10:59 AM
Sanjin Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Njivice , Croatia
Posts: 1
linuxubuntufirefox
Re: Gnome Shell + recordmydesktop

You can also record your screen with recordmydesktop from terminal . Just run recordmydesktop and it will start recording , to stop it just use ctrl + c ... it's working on Linux Mint , and Slackware with gnome3
Reply With Quote
  #15  
Old 5th June 2013, 03:40 PM
nobodie Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Tampa FL, USA
Age: 59
Posts: 79
linuxfirefox
Re: Gnome Shell + recordmydesktop

I'm getting a seg fault with gtk-recordmydesktop run in term, and it crashes after about 3 seconds in UI. Istanbul is also failing. I expect that this is hardware based, so I will try the ffmpg approach and see if that seg faults or otherwise craps out as well.
__________________
as in the past, the future is in eggs.
Reply With Quote
Reply

Tags
gnome, recordmydesktop, shell

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gnome-shell-2.31.2-2 in F14 SlowJet F16 Development 26 13th April 2011 03:42 PM
Problem with gtk-recordmydesktop in Fedora12 GeekyLink Using Fedora 4 24th February 2010 12:16 AM
GNOME Shell - Preview of GNOME 3 - Accelerated 3D graphics is not available flokip Fedora 12 Alpha, Beta & Release Candidates 14 29th October 2009 06:21 PM
GNOME 3.0 To Get GNOME Shell Zeitgeist Demz Linux Chat 0 3rd April 2009 12:59 AM
Recordmydesktop? knownchild Using Fedora 1 5th February 2008 05:08 AM


Current GMT-time: 04:49 (Sunday, 21-12-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
...Chichigalpa-chinandega Travel Photos - Empire Addis Hotel Travel Photos on Instagram - D Hotel Maris Photos - Astra-Fit Instagram Photos - Metro Lightrail Photos on Instagram