Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 14th November 2011, 06:34 PM
jaszandre Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
windows_7firefox
Fedora16: After I updated the system, Gnome 3 stopped working

Fedora 16 has been working fine since the fresh installation. I've even installed the Nvidia drivers from the web site, not from RPM Fusion and I did it successfully. But today I updated the system, and now Gnome 3 stopped working and I only see something like Gnome 2 interface. I've also noticed that the grub has another choice 3.1.1-1.fc16.x86_64.

what can I do to solve this problem?... thanks in advanced for your help.
Reply With Quote
  #2  
Old 14th November 2011, 09:15 PM
bob Offline
Administrator (yeah, back again)
 
Join Date: Jul 2004
Location: Colton, NY; Junction of Heaven & Earth (also Routes 56 & 68).
Age: 69
Posts: 22,120
linuxfirefox
Re: Fedora16: After I updated the system, Gnome 3 stopped working

You really should have used Leigh's instructions for Nvidia from the Guides & Solutions Forum. The akmod-nvidia's are the best option, btw.

As it is, if you've used the Nvidia drivers from their site, I believe you'll have to do that procedure every time there's a kernel change. Try booting into the old kernel and see if your drivers still work okay or if something else borked.
__________________
Linux & Beer - That TOTALLY Computes!
Registered Linux User #362651


Don't use any of my solutions on working computers or near small children.
Reply With Quote
  #3  
Old 15th November 2011, 01:26 AM
jaszandre Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
windows_7firefox
Question Re: Fedora16: After I updated the system, Gnome 3 stopped working

ok.. like you told me "The akmod-nvidia's are the best option"... is there any way to uninstall the nvidia drivers from the site and then install the ones from RPM fusion? I would like to use the RPM Nvidia Drivers.

---------- Post added at 08:26 PM ---------- Previous post was at 04:33 PM ----------

Hi... I would like to give more information about my problem. Today, after updating the system, When I turn on my PC, I have these three options in the grub:

Fedora (3.1.1-1.fc16.x86_64) <--- this is the new option
Fedora Linux , with Linux 3.1.0-7.fc16.x86_64
Fedora Linux , with Linux 3.1.0-7.fc16.x86_64 (recovery)


1. If I choose the first option, it starts charging but then it stops, and that's it. I can't go on, so I have to turn off the computer with the computer power button.

2. If I choose the second option, it starts charging and then I see the login screen, but everything is terrible because the screen is split in two parts and I can't see anything, it's a completely mess.

I've done what Bob said, I've reinstalled the same Nvidia Drivers stored in my HDD (the same from the Nvidia web site) . During the installation, it told me that current Nvidia drivers would be uninstalled before installing the new driver, so I accepted. It began the installation process and then, I got this error:

File: /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so is not a symbol link

but then it continued installing the drivers. At the end of the process, It was a successfull installation. After that, these are the results when I try booting:

1. If I choose the first option (with the new kernel), it's the same problem: it starts charging but then it stops, and that's it. I can't go on, so I have to turn off the computer with the computer power button again.

2. If I choose the second option (with the old kernel 3.1.0-7.fc16.x86_64), now everything is ok !! I can use my Fedora 16 again without any problem until now.

So everything is perfect. But after having had this problem, I have some questions to do.

1. In my case, What happened with the new kernel? I'm using the new kernel or not? Now, I am booting from the second option Fedora Linux , with Linux 3.1.0-7.fc16.x86_64 and the system tells me that it's up to date. It means that I'm using the new kernel 3.1.1-1.fc16.x86_64, right?

2. My other question is , what about the first option Fedora (3.1.1-1.fc16.x86_64) ? it doesn't work, Is it ok it is located in the Grub even if it doesn't work?

3. And the last question, the error in the Nvidia driver installation?
File: /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so is not a symbol link

is it important?

thanks in advanced for your help and I hope someone can answer my questions.
Reply With Quote
Reply

Tags
fedora16, gnome, stopped, updated, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
gnome 3 stopped working n3bth3t Using Fedora 0 10th August 2011 07:16 AM
facebook.com stopped working on my 64bit system GODhack Using Fedora 0 16th May 2010 10:46 AM
system-config-services stopped working after 12/8 update no2u Using Fedora 17 24th December 2008 09:32 PM
Gnome help stopped working mikael.steen Using Fedora 9 26th February 2006 07:42 PM
System reboots: updated kernel on x86_64 not working suraj Using Fedora 0 17th January 2006 07:06 AM


Current GMT-time: 05:30 (Friday, 29-08-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat