Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 6th March 2012, 04:08 AM
winterport Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: US
Posts: 3
linuxfirefox
Acer Aspire S3

I just installed fedora 16 on my new Acer Aspire S3 notebook. Couple of problems I am facing are -
  1. I am not able to control the brightness
  2. The fan does not stop. I hear it running all the time
  3. The touchpad is very slow and there is no option to change it

I can live with the fan running but the brightness is really bothering me. External mouse works great so I can live without the touchpad too. Earlier I found a solution but it is for ubuntu

http://www.linlap.com/wiki/acer+aspire+s3

The grub file looks different from ubuntu so I was wondering if anyone has a solution to this issue

Last edited by winterport; 6th March 2012 at 04:12 AM. Reason: Missed out another problem
Reply With Quote
  #2  
Old 6th March 2012, 11:57 AM
smr54 Online
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 5,528
linuxchrome
Re: Acer Aspire S3

You should have an /etc/default/grub, and it probably has the line

GRUB_CMDLINE_LINUX="quiet rhgb"

Add most of what they give there, (the splash is for a splash screen which you don't need, and quiet is there.

So you change what I had above to read

GRUB_CMDLINE="quiet rhgb pcie_aspm=force i915.i915_enable_rc6=1 acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor"

As far as I know, you shouldn't need a second line saying pcie_aspm force, as you already added it.

Then, the Fedora command is somewhat different. Instead of the update-grub, run


grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg

as root or using sudo, i.e., sudo grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg
Reply With Quote
  #3  
Old 6th March 2012, 11:37 PM
winterport Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: US
Posts: 3
linuxfirefox
Re: Acer Aspire S3

Thanks smr54! That worked great.

I changed it from
GRUB_CMDLINE_LINUX="rd.md=0 rd.dm=0 KEYTABLE=us quiet SYSFONT=latarcyrheb-sun16 rhgb rd.luks=0 LANG=en_US.UTF-8 rd.lvm.lv=vg_xxxxxx/lv_swap rd.lvm.lv=vg_xxxxxx/lv_root"

To

GRUB_CMDLINE_LINUX="rd.md=0 rd.dm=0 KEYTABLE=us quiet SYSFONT=latarcyrheb-sun16 rhgb pcie_aspm=force i915.i915_enable_rc6=1 acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor rd.luks=0 LANG=en_US.UTF-8 rd.lvm.lv=vg_xxxxxx/lv_swap rd.lvm.lv=vg_xxxxxx/lv_root"

Then the command

# grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg

It works after rebooting the box!
Reply With Quote
  #4  
Old 7th March 2012, 01:01 AM
smr54 Online
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 5,528
linuxchrome
Re: Acer Aspire S3

Glad it helped.
Reply With Quote
Reply

Tags
acer, aspire

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Acer Aspire One wolfen69 Linux Chat 9 30th July 2010 05:23 PM
Acer Aspire 752 saavik Hardware & Laptops 5 10th April 2010 02:16 PM
Acer aspire 5720 .. no way for tv-out zilli Hardware & Laptops 2 24th July 2009 02:46 AM
F10 on Acer Aspire One saalikr Hardware & Laptops 4 21st April 2009 12:33 AM
FC3 & Acer Aspire 3002 karunesh Servers & Networking 1 30th April 2005 04:28 PM


Current GMT-time: 22:58 (Friday, 31-10-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
Trzcianka Instagram Photos - Khorram Darreh - Coesfeld Instagram Photos