Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 9th August 2005, 09:09 PM
tieflingrogue Offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5
ati radeon 600 graphics card and intel pro 10/100 ethernet card don't work

I've tried to install both ubuntu 5.04 and fc4, with both I have the same two problems.- ethernet card isn't detected and X freezes up after about 2 seconds:

-------------------------------------------------
System

Dimension 5100C Series,Intel Pentium 4 Processor 541 with HT Technology (3.2GHz)
1GB DDR2 SDRAM at 533MHz
128MB ATI Radeon X600 SE x16 PCIe graphics card
160GB Serial ATA Hard Drive (7200RPM)
No Floppy Drive Included
Integrated 10/100 Ethernet (Intel Pro 10 / 100)
-------------------------------------------------


I've been using linux for a few years, but I'm not really well versed in the details because up until now, I've never had many problems with installation or hardware detection. I've searched the forums, tried many thing but can't get anything to work. Since internet doesn't work with linux, I have to boot into windows XP, download what I need, burn to cd and go back to linux.

-------------------------------------------------
Graphics:

Downloaded drivers from ati and rpm from livna repository. livna rpm complains about the gcc version (fc4 version is newer I think). ati package just says that the installation failed. Changed the xorg.conf file (added fglrx as driver and so on) but this didn't do anything probably because the driver isn't being installed in the first place.
-------------------------------------------------
Ethernet:
no matter which command I use (ifconfig, ifup,.......) no ethernet card is shown, only the lo loopback thingy. modprobe.conf didn't list eth0, so I added it with e100......didn't help.
Tried modprobe e100 and modprobe eepro as well.

Thanks,

Chris
Reply With Quote
  #2  
Old 9th August 2005, 09:24 PM
gerardrubio
Guest
 
Posts: n/a
For the video card try these instructions http://www.fedorafaq.org/#radeon , they worked for my X800.

For the ethernet card I dunno, sorry.
Reply With Quote
  #3  
Old 10th August 2005, 02:03 AM
tieflingrogue Offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5
When i try to install the livna driver ati-fglrx kernel-module-fglrx..., I get a message which says that libstdc++.so.5 is needed. Ethernet card isn't detected, so can't do yum update.

Chris
Reply With Quote
  #4  
Old 10th August 2005, 10:02 AM
gerardrubio
Guest
 
Posts: n/a
Download libstdc++ from here the same way you did with the fglrx.... -> http://rpm.pbone.net/index.php3/stat....i386.rpm.html and then as root
Code:
rpm -Uvh libstdc++-4.0.1-4.fc4.i386.rpm
And if another library appears missing, Google is your friend "<library needed> rpm fc4", it usually works for me.
Reply With Quote
  #5  
Old 12th August 2005, 03:09 AM
tieflingrogue Offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5
Well, I manually upgraded the kernel to 6.12 and installed libstdc++-4.0.1-4.fc4.i386.rpm. After this, the ethernet was detected and X works, but the system is terribly slow.....especially in booting up. It probably takes about 8-10 minutes to boot and another 3-4 minutes to logon plus multiple seconds to open any applications. This doesn't happen if I boot with the original kernel, but with the orginal kernel I'm back with ethernet and X not working.
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd August 2005, 07:11 PM
gerardrubio
Guest
 
Posts: n/a
Try turning off some services you don't need on startup. Take a look http://stanton-finley.net/fedora_cor...l#Installation, you may find a solution switching off some services and stuff related to ipv6
Reply With Quote
Reply

Tags
600, ati, card, ethernet, graphics, intel, pro, radeon, work

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radeon HD4670 graphics card problem chantalv Hardware & Laptops 4 5th June 2009 09:04 AM
Radeon HD4770 Graphics card. Any opinions? dpawson Hardware & Laptops 12 18th May 2009 06:05 PM
Graphics card from Intel? notageek Wibble 2 6th August 2008 11:59 AM
Intel graphics card with Fedora spaze Hardware & Laptops 3 7th December 2007 11:29 AM
Problems with Graphics Card -- Ati Radeon SniperVishal Using Fedora 0 25th October 2006 09:53 AM


Current GMT-time: 14:24 (Monday, 28-07-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat